fbpx

Június 1-én került megnyitásra az abonyi Kultúra Háza aulájában az abonyi származású Szilágyi Dávid: Fénnyel festett Abony című önálló fotókiállítása.

A fotóművész kalandos életút után találta meg a hivatását. Bár már kiskora óta érdekelte a fotózás, nagyon közel álltak hozzá a természettudományok is, ezért eredetileg erre a pályára készült. Egy osztálykirándulás alkalmával azonban fényképezőgép került a kezébe, majd a Mátrafüredi középiskola, a szép táj arra ösztönözte, hogy egyre többször kapja lencsevégre életének pillanatait. Egy végzős osztály szalagavatóját is megörökítette felkérésre, így egyre inkább arra az elhatározásra jutott, hogy komolyabban szeretne a fényképészettel foglalkozni. A pályaválasztásnál még fennállt a lehetősége egy gyökeresen más életpályához, de végül nem erdésznek állt. A SZÁMALK budai iskolájában végezte el a fotográfus képzést, majd saját vállalkozást indított, újabb és újabb felkéréseket tudhatva így magának.

Portfóliója rendkívül színes. A munkái között találhatóak városképek, természettel kapcsolatos alkotások, sőt, még bulifotók is, amelyekben próbálja megragadni az adott pillanatot.
Az átlagember is fotózik nap, mint nap. Az okostelefonok világában már életünk valamennyi pillanatát megörökítjük, és megosztjuk a közösségi médiában, igazán figyelemfelkeltő alkotásokat mégis, csak nagyon ritkán láthatunk, hiszen egy-egy igazán jó beállításhoz nem elég a szerencse. Dávid egy igazi tehetség, aki fotósként törekszik a szabályokhoz, hiszen egy-egy alkotásnál a szöget, fényt és geometriai opciókat is figyelembe kell vennie, hogy a kép igazán szemet gyönyörködtető legyen. Vagyis meg kell komponálnia.
Dávid Fénnyel festett Abony című kiállításának főszereplői többek között jól ismert abonyi helyek, épületek. Különleges fotózási technikával készítette el ezeket a színes alkotásokat.

Mindegyik alkotása minden egyénnek mást és mást jelenthet, egyszerre gyönyörködtet és gondolkodásra sarkall. Ezen cikk írója számára a következőket jelenti: álljunk meg egy percre, becsüljük meg az élet apró örömeit, és óvjuk szép környezetünk hétköznapi ékességeit, mert azok ne csak esetleges hiányukban legyenek értékesek.
A megnyitón közreműködtek a Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai, akik gyönyörű zeneszámokkal gazdagították a délutánt.

Cikk: Jandácsik Pál
Fotó: Borsányi János

Egy válasz

  1. Hiya, I’m really glad I have found this information. Today bloggers publish only about gossip and net stuff and this is really irritating. A good website with interesting content, that’s what I need. Thanks for making this web site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük